Rakennusbetoni- ja Elementti Oy

Kirjaudu ammattilainen

Palvelutalojen, koulujen, päiväkotien, sairaaloiden ja hotellien rakentamisessa korostuvat entistä tarkemmat vaatimukset hyvästä sisäilmasta sekä tehokkaasta ja energiaa säästävästä rakennustavasta. AKO Wall -väliseinistä ei erity sisäilmaan päästöjä eikä se toimi kasvualustana esimerkiksi homeelle. Ääneneristys on erittäin hyvä vaativissakin tiloissa ja seinä on energiatehokas ja paloturvallinen. AKO Wall -väliseinän rakenne kestää koviakin ripustuskuormia, mikä on esimerkiksi hoivatiloissa tarpeen.

AKO Wall-väliseinäelementeissä on erinomaiset akustiset ja palotekniset ominaisuudetAKO Wall -väliseinäratkaisut soveltuvat kaikkiin väliseiniin ja hyvien akustiikkaominaisuuksiensa myötä hyvin mm. palvelutalojen, päiväkotien, koulujen, hotellien sekä sairaalarakennusten väliseiniin. (Kuva: Shutterstock)

AKO Wall -väliseinäratkaisut soveltuvat kaikkiin väliseiniin ja hyvien akustiikkaominaisuuksiensa myötä hyvin mm. palvelutalojen, päiväkotien, koulujen, hotellien sekä sairaalarakennusten väliseiniin. (Kuva: Shutterstock)

Rakennusprojektissa ei voi tinkiä kosteudenhallinnasta, palo- ja ääniteknisistä vaatimuksista tai sisäilman laadusta. Siksi väliseiniksi kannattaa valita kivirakenteiset AKO Wall väliseinäelementit, joilla voidaan tehdä kaikkien rakennusten erilaiset väliseinät sekä LVIS-tekniikan vaatimat hormirakenteet.

Miksi AKO Wall on paras ratkaisu niin tilaajalle, suunnittelijalle kuin toteuttajalle? Katso video:

Oikea väliseinavalinta takaa sujuvan yhteistyön rakennuttajan, suunnittelun, rakennusliikkeen ja muiden aliurakoitsijoiden kanssa tiukassakin aikataulussa. Suunnittelijalle AKO Wall on varma ratkaisu, ammattilaisille tehokkaasti asennettava, käytössä turvallinen, terveellinen ja hyvin ääntä eristävä sekä elinkaareltaan kestävä ja energiatehokas.

AKO Wall -elementteihin valmistuksen ja asennuksen aikana tullut kosteus haihtuu nopeasti rakennusaikana pois huokoisesta ja hengittävästä väliseinästä. Rakennusaikaista kosteutta voidaan seurata elementteihin asennettavalla kosteusanturilla ja näin varmistaa kuivaketjun säilyminen. Rakennustietosäätiö RTS on myöntänyt AKO Wall -elementeille rakennusmateriaalien päästöluokituksen M1. Se todistaa, että elementit ovat tutkitusti vähäpäästöisiä.

AKO-seinäelementtien suunnitteluohjeet

AKO Wall -väliseinäelementit nopeuttavat LVIS-töitä

AKO-seinärakenteiden ääneneristävyydet ovat luokiteltavissa käyttökohteittain näin:


Kuva: Helimäki Akustikot

Kuva: Helimäki Akustikot

AKO Wall-väliseinälementit palvelutaloissa

AKO Wall-mallinnus palvelutalossa

AKO Wall-mallinnus palvelutalossa

Palveluasuminen (kuva: Helimäki Akustikot)

Palveluasuminen (kuva: Helimäki Akustikot)

Koulut (kuva: Helimäki Akustikot)

Koulut (kuva: Helimäki Akustikot)

Kaikkien ääntä eristävien rakenteiden ja niiden liitosten tulee olla täysin ilmatiiviitä, myös alas laskettujen kattojen yläpuolelta ja muista näkymättömiin jäävistä paikoista. Rakenteiden tulee säilyttää ilmatiiviytensä rakennuksen käytön aikana. Polyuretaania ei saa käyttää ääntä eristävän rakenteen tiivistämiseen, sillä polyuretaanin keveys ja huokoisuus tekevät siitä erittäin heikon ääneneristysmateriaalin.
Helimäki Akustikot, Akustiikkasuunnitteluohje 09/2021

Lue lisää: AKO Wall Akustiikka

Päiväkodit (kuva: Helimäki Akustikot)

Päiväkodit (kuva: Helimäki Akustikot)

Kuva: Shutterstock

Kuva: Shutterstock

AKO Wall-väliseinälementit sairaaloissa

Terveydenhoitoalan rakennukset (kuva: Helimäki Akustikot)

Terveydenhoitoalan rakennukset (kuva: Helimäki Akustikot)

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n AKO Wall -elementeillä saadaan nopeasti suoraa, vesieristysvalmista kivirakenteista väliseinää jo runkovaiheessa. AKO Wall -väliseinät sopivat niin uudis- kuin korjausrakentamisen kohteisiin. Kivirakenteinen AKO Wall -elementti toimii erityisen hyvin kosteissa ja teknisissä tiloissa sekä palo- ja akustisesti luokitelluissa seinissä.

Kuva: Shutterstock

Kuva: Shutterstock

AKO Wall-väliseinälementit toimistoissa

Toimistot (kuva: Helimäki Akustikot)


Ostoskori

Lahjakortti