Rakennusbetoni- ja Elementti Oy

Kirjaudu ammattilainen

Puukerrostalon ulkorakennuksen katolla vihertää. Kesällä 2021 perustettu viherkatto tuottaa iloa ja hyötyä vuosia eteenpäin.

AKO ROOF -KASVIKATOT TULEVAISUUTTA TUKEMASSA HÄRMÄLÄSSÄ

Viherkatto on jo alalla vakiintunut termi, mutta yhä useammin puhumme kuitenkin kasvikatoista. Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on kehittänyt yhdessä Helsingin Yliopiston kanssa kasvikattoratkaisun, jonka alustassa hyödynnetään yrityksen muussa tuotannossa käytettyjä kiviaineksia, tuotannon sivuvirtaa sekä kierrätysmateriaaleja laajemminkin. Kasvikatto kasvualustoineen on optimoitu niitty- ja ketokasvillisuudelle, mutta perinteisemmät maksaruohoihinkin perustuvat katot onnistuvat yhtä lailla.

Kasvikaton voi perustaa periaatteessa mihin tahansa, jos katon kantavuus ja vettä pidättävä bitumihuopakerros on oikeanlainen. Vähimmillään ylin bitumihuopakerros tulee olla juurisuojakermiä, joka estää kasvien juurten kasvua kerroksiin. AKO Roof – kasvikatolle laitetaan kierrätysmateriaaleista kudottu altakastelumatto, järvien kunnostusniitoissa talteen kerättyä järviruokoa ventiloivaksi kerrokseksi vettä pidättämään ja kierrätysmateriaalipohjainen kasvualusta suunnitelman mukaiseksi kerrokseksi. Kasvillisuus luodaan istuttamalla ja kylvämällä. Tilaajalla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan kasvillisuuteen vaikka helppohoitoinen kasvikatto toki aikaa myöten hakeutuukin luonnon omaan tasapainotilaan.

Kierrätysmateriaaleihin perustuva, tutkitusti toimiva ja kotimainen kasvikatto ketokasveihin perustuen löytyy myös As Oy Härmälänsydämen ulkorakennuksen katolta. Matalan rakennuksen katto näkyy ympäristöönsä hyvin lisäten estetiikkaa pihapiiriin asukkaille ja antaa uuden kukkivan ekologisen lokeron harvinaistuville niittykukille ja pörriäisille.


Ostoskori

Lahjakortti