Rakennusbetoni- ja Elementti Oy

Kirjaudu ammattilainen

Kokonaan betonista valmistettu elementtikatos kiertotalouteen pohjautuvalla kasvikatolla. Palamaton rakenne on tärkeä turvallisuustekijä. Yhdellä nostolla paikoilleen nostettava palamaton katos on heti käyttövalmis.

Palamaton katos on monikäyttöinen, sopii kaikenlaiseen suojaukseen ja varastointiin esim. jätekatos käyttöön. Lataa suunnittelun ja mitoituksen avuksi tiedot Prdolib-kirjastostamme!

Kiinteistöjen pihoilla jätekatos on tärkeä osa pihakokonaisuutta. Hyvin sijoitettu, toimiva, siisti ja ajanmukaisin ohjein varusteltu jätetila lisää jokaisen lajitteluintoa.

Yleistyessään tämä ratkaisu edistää jätteiden kierrätystä ja lajittelun lisääntyessä jätehuoltokustannuksetkin pienenevät. Jätetilan suunnittelu perustuu käyttäjien eli kiinteistöjen asukkaiden omiin tarpeisiin. 

Valmistamme katoksia kahdessa eri koossa. Katos toimitetaan vakiovärityksellä, mutta mahdollisuus myös valita omat värivaihtoehdot.

Tarpeiden ohella suunnittelussa täytyy huomioida jätehuoltomääräykset sekä paloturvallisuusmääräykset. (Katso lisää ajankohtaista tietoa alueesi jätehuollosta esimerkiksi täältä.)

Esimerkiksi jätekatoksena toimiva katos voidaan mitoittaa tarvittavien jäte-astioiden mukaan.

Kiinteistöjen piharakennukset ja muun muassa jätekatokset ovat harmillisen usein joutuneet myös ilkivallan kohteeksi.

Palamattomat jätekatokset ovat kotimaista laatua

Täysin valmiit, elementtikatokset valmistetaan kokonaan betonista Hollolassa. 

Palamaton rakenne on tärkeä turvallisuustekijä. Varsinkin roskakatoksissa säilytetään usein palavia aineita, kuten pahvia ja muovia. Tiiviit rakenteet ja suljettavat ovet vähentävät ilkivallan riskiä ja eläinten haittavaikutuksia. Palamaton katos on sekä turvallinen että pitkäikäisenä taloudellinen valinta.

Katos toimitetaan viimeisteltynä mm. sadevesien syöksuputkella.Yhdellä nostolla paikoilleen nostettava katos on heti käyttövalmis, eikä vaadi erillistä perustusta. Katos voidaan laskea tasaiselle alustalle soran tai muun materiaalin varaan.

Tutustu lisää katoksen variaatioihin ja valitse kohteeseesi sopivilla väreillä.

Palamaton jätekatos sisältää aina kasvikaton

Palamattoman katoksen ylle perustetaan vakiona kasvikatto jo tehtaalla. AKOroof -kasvikatto on kestävästi kotimainen kierrätysmateriaaleihin perustuva tutkittu vaihtoehto niitty- ja ketokasveja tukevaksi kasvikattoratkaisuksi.

Ainutlaatuinen tuotannon sivuvirtoja ja kiertotaloutta hyödyntävä kasvikattoratkaisu on saatavissa myös paikalla muokattavana valmistuotteena.

Tutkittu kiertotalouskatto on optimoitu harvinaistuville keto- ja niittykasveille.
Tutkittu kiertotalouskatto on optimoitu harvinaistuville keto- ja niittykasveille.Esimerkiksi jo taloyhtiön pihalta löytyvän autokatoksen ylle tai uuden jätekatoksen päälle voidaan lisätä kasvikatto, monimuotoisuutta ja silmäniloa lisäämään.

Kiertotalouskatto pohjautuu Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n ja Helsingin Yliopiston useita vuosia kestäneeseen tutkimus- ja kehitystyön tuloksiin. Kun kohteen rakennekestävyydet, vedeneristävyysasiat sekä palo- ja työturvallisuuspuolen asiat on otettu huomioon, päästään käsiksi itse kasvikaton rakennekerroksiin.

Kuvassa näkyy jätekatoksen ylle istutettuja pottitaimia kuten rönsyansikkaa, tarha-ajuruohoa ja erilaisia maksaruoholajikkeita.

Kasvikaton kasvillisuuteen voi vaikuttaa ja istutustoteutus tehdään kohteen suunnitelman mukaan. Kotimaista alkuperää olevat pottitaimet sekä siemenkylvös muodostavat kestävän kasvillisuuspeitteen katolle.

Tutustu lisää: Palamattomat katokset AKO-verkkokaupassa ja lataa kasvikatto-dokumentteja täältä 

Ostoskori

Lahjakortti