Rakennusbetoni- ja Elementti Oy

Kirjaudu ammattilainen

AKOwall on ontelomainen, kivirakenteinen väliseinäelementti. Se eristää hyvin ääntä ja sen käyttö onkin lisääntynyt kouluissa, sairaaloissa, palvelutaloissa ja päiväkodeissa. AKOwall on palamaton ja kosteudenkestävä seinämateriaali, jonka asiakas saa aina valmiiksi asennettuna.

Muuntautuva väliseinärakenne, jolla on hyvät äänieristysominaisuudet


Akowall on Suomessa kehitetty elementti. Vuodesta 1992 asti markkinoilla ollut tuotetta on asennettu nyt yli 5 miljoonaa neliömetriä.


AKOwall on ontelomainen, kivirakenteinen väliseinäelementti. Se eristää hyvin ääntä ja sen käyttö onkin lisääntynyt kouluissa, sairaaloissa, palvelutaloissa ja päiväkodeissa. AKOwall on palamaton ja kosteudenkestävä seinämateriaali, jonka asiakas saa aina valmiiksi asennettuna.


AKOwall on kotimainen, kosteudenkestävä ja akustisilta ominaisuuksilta loistava väliseinäelementti. Se valmistetaan kevytsorabetonista. "Elementit toimitetaan työmaalle huonetilan korkuisina ja niiden pystysaumassa on pontti, joka varmistaa, että seinistä tulee heti vesieristys- ja tasoitevalmiit suorat pinnat", kertoo Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n myyntipäällikkö Jari Salo.


Yrityksen AKOwall -tuote luotiin 1990-luvulla ja ensimmäiset vuosikymmenet sitä toimitettiin kosteisiin- ja teknisiin tiloihin. Siihen materiaali onkin kosteuden- ja palonkestävänä sekä nopeasti kuivuvana erittäin sopiva. Tämä on merkittävä etu myös rakennusvaiheessa, sillä mahdollinen kosteus haihtuu AKOwall -elementeistä nopeasti neljässä viikossa, eikä jää muhimaan rakenteiden sisään. Tarvittaessa elementteihin voidaan asentaa pysyvät kosteusanturit.


"Rakentajat ovat arvostaneet myös sitä, että ei kantavia väliseinärakenteitamme voidaan asentaa heti runkoseinäelementtien asennuksen jälkeen. Koska seinät ovat ontelomaisia, niihin päästään asentamaan LVIS-putkia hyvin aikaisessa vaiheessa. Lisäksi seiniin ei tarvitse tehdä tekniikalle roiloja ja rakentamisajan pölymäärät saadaan minimoitua", kertoo Salo.


Asiakkailta on saatu positiivista palautetta nopean asennusajan lisäksi juuri siisteydestä.


Rakennusbetoni- ja Elementti Oy suunnittelee ja tuottaa väliseinämateriaalin ja hoitaa asennuksen yhteistyössä koulutetun aliurakoitsijaverkoston kanssa. Asennuslaitteet tekevät työstä turvallista sekä nopeaa ja yhden työvuoron aikana saadaan valmiiksi noin 50 neliömetriä valmista väliseinää.


LOISTAVAT AKUSTISET OMINAISUUDET


AKOwall elementtien hyvät akustiset ominaisuudet mahdollistavat , että elementtejä voidaan käyttää kaikkien rakennusten kaikissa väliseinissä.


Kevyestä rakenteestaan huolimatta AKO Wall -elementit tarjoavat kiviseinän edut. Kevytsorapintaa on helppo työstää ja onteloiden sisällä voi kuljettaa LVIS-putkitukset.


"AKOwall -elementeille on tehty yhdessä Helimäki-Akustikkojen kanssa akustiset suunnitteluohjeet, joista löytyy eri rakennuksille ja eri tiloille vaadittava äänitasoeroluku ja ehdotelma siihen, millä AKOwall -rakenteella sekä -liittymäratkaisulla vaadittava arvo täyttyy", Salo kertoo.


Suunnitteluohjeet ovat vuonna 2018 tulleiden vaatimusten mukaisia ja ne perustuvat paikan päällä tehtyihin mittauksiin.


AKOwall -rakenne täyttää akustiset vaatimukset niin koulujen kuin myös sairaaloiden, palvelutalojen, päiväkotien ja hotellien kaikissa väliseinissä. Näissä kohteissa AKOwall -seinien käyttö onkin kasvanut viime vuosina merkittävästi.


JOUTSEN-MERKKI


Vuonna 1966 perustettu Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on perheyritys, jolla on laatu-, ympäristö- ja työturvallisuussertifikaatit. AKO Wall -rakenteet ovat hyväksyttyjä käyttää Joutsenmerkillä luokitelluissa rakennuksissa. Nämä kriteerit varmistavat, että rakennus on terveellinen ja ympäristöystävällinen koko sen elinkaaren ajan.


"Elinkaarimallin mukainen rakennuttamistapa suunnitteluvastuineen on yhä yleisempää. Tässä mallissa huoltovapaa AKOwall on rakennuttajalle hyvä vaihtoehto", Jari Salo muistuttaa.


Yritys myy tällä hetkellä elementtejä niin uudis- kuin saneerauskohteisiin Pohjoismaihin ja Viroon. Salo on tyytyväinen siihen, miten muuntautumiskykyiseksi väliseinäelementit ovat osoittautuneet.


"Seinien paikkoja ja pituuksia voidaan muuttaa vielä rakentamisen aikana ja LVIS putkituksia voidaan tehdä elementin onteloihin vaivattomasti koko rakentamisen ajan sekä vielä valmiissa rakennuksessa."


Lue lisää: www.rakennusbetoni.fi


Ako Wall on riskitön väliseinäelementti

  • Elementti valmistetaan kevytsorabetonista ja siinä on ontelorakenne.
  • Materiaali on kosteudenkestävä, palamaton, päästötön (M1) ja huoltovapaa.
  • Se täyttää pohjoismaisen Joutsenmerkin kriteerit.
  • Elementtien käyttö nopeuttaa rakennushankkeen kokonaisaikaa.
  • Elementti eristää hyvin ääntä ja suunnitteluohjeiden avulla voidaan varmistua kokonaisäänitasosta.
  • Seinät pystyttää aina koulutettu asentajaryhmä.

Ostoskori

Lahjakortti