Ilmastokumppanuus
Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on solminut Hollolan ensimmäisen ilmastokumppanuussopimuksen. Oheisessa videossa on tarkemmin esitelty sopimuksen sisältöä.
Betoni on luonnollista
Betoni on eniten käytetty rakennusaine. Betoni on paikallista luonnonkiviainesta, sementtiä ja vettä. Betonissa voidaan käyttää seosaineina myös muun teollisuuden sivutuotteita, kuten lentotuhkaa pienentämässä betonin ympäristövaikutuksia. Betoni taipuu mihin vain ja on kierrätettävä rakennusmateriaali. Betoni on vahvaa ja mahdollistaa monenlaisen rakentamisen.
Kiviaines ei häviä
Betoni ei muuta olomuotoaan esim. palotilanteessa kaasuiksi, vaan betoni on lajittelun murskauksen ja seulonnan jälkeen käytettävissä neitseellisen kiviaineksen tapaan. Kiviaines on tehokkaasti uusiokäytettävä materiaali.Tehdasalueemme paikalliset päästöt ovat vähäisiä
Tuotantomme ovat sisätiloissa ja raaka-aineet ovat suljetussa kierrossa tuotannoissamme, joten hyödynnämme tuotteissamme kierrättämämme raaka-aineet. Tuotantotilamme lämmitämme vähäpäästöttömällä nestekaasulla, jonka poltosta aiheuttamat hiukkaspäästöt ovat paljon pienempiä kuin monella muulla polttoaineella. Vuoden 2016 alusta alkaen olemme tuottaneet aurinkoenergialla sähköä tehdashallimme katolla, jossa on 309 m2 aurinkopaneeleita.
Toimintamme määrätietoisessa energiantehokkuustyössä on saanut kunniamaininnan
Työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, Energiavirasto ja
Motiva palkitsivat 15.6.2017 Energiatehokkuuden
20-vuotisjuhlaseminaarissa yrityksiä ja kuntia tuloksellisesta ja
esimerkillisestä energiatehokkuustyöstä vuosina 2008–2016.
Rakennusbetoni-
ja Elementti Oy palkittiin keskisuuren teollisuuden toimijana. Palkitut
valikoituivat oman alansa energiatehokkuustähdiksi muiden ansiokasta
energiatehokkuustyötä tehneiden joukosta.

Olemme mukana elinkeinoelämän yleisen teollisuuden
energiatehokkuussopimuksessa myös uudella sopimuskaudella 2017-2025.
Tavoittelemme 10,5 % energiansäästöä vuoteen 2025 mennessä ja edistämme
energiatehokkuuden toteutumista.
Ympäristöluvat
Hollolan kunta ja Lahden ympäristölautakunta ovat myöntäneet ympäristöluvat konsernin toiminnoille:
- Mikrobetoni Oy:n valmisbetoniasemalle vuonna 2005
- Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n betonituotetehtaalle vuonna 2006 ja lupa on uusittu vuonna 2018 (voimassa toistaiseksi).
- Hollolan Sora Oy:n kiviainesten seulontaan ja murskaukseen, lupa uusittu vuonna 2012.
Ympäristölupaehtojen mukaisesti annamme valvoville viranomaisille vuosittain selvityksen mm. toimintamme melun ja pölyn torjunnasta, energian käytöstä, pohjavesientarkkailusta, jätemääristä, käyttämistämme raaka-aineista sekä miten olemme varautuneet vahinkojen varalle.
Maa-aineslain vaatimissa maa-ainesten ottoluvan ottosuunnitelmissa olemme tarkoin selostaneet suunnitellun ottamisen vaiheet, määrät ja maiseman jälkihoidon alueen palauttamiseksi luonnontilaan sekä suojellaksemme tärkeitä pohjavesiä.

Pohjavesien suojelu
Kiviainesten saatavuus läheltä tuotantolaitoksia vähentää kuljetusmatkoja ja kuljetusten ympäristöhaittoja, kuten melua, pölyä ja energian käyttöä merkittävästi.
Tuotantolaitoksemme ovat betonisissa rakennuksissa ja lisäksi kaikki ympäristöä sotkevat aineet ovat tilavuutensa kokoisten suoja-altaiden päällä. Betonin valmistus on suljetussa prosessissa, jossa esim. kaikki prosessin tarvitsema puhdistusvesi käytetään betonivalmistuksen raaka-aineena.
Pyrimme käyttämään parasta tekniikkaa ja huolehdimme henkilöstömme koulutuksesta suojellaksemme allamme olevaa arvokasta pohjavettä.
Seuraamme jatkuvasti pohjaveden tilaa mittaamalla kahdeksasta pohjaveden tarkkailuputkesta pohjaveden korkeutta ja kerran vuodessa pohjaveden laadusta teetetään laatunäytteet.

Viherkatot tulevat
Olemme
vuodesta 2013 lähtien tutkineet yhdessä Helsingin yliopiston kanssa
tehtaan katolla sijaitsevilla koeviherkatoilla viherkaton toimivuutta
mm. hulevesien sitomisessa ja luonnon monimuotoisuuden
edistämisessä suomalaisessa ympäristössä. Viherkatot ovat nouseva trendi
urbaanin rakentamisen haittoja torjuttaessa.
Törmäpääskyt suojelussa
Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys palkitsi Rakennusbetonin pitkäjänteisestä työstä törmäpääskyjen elinolojon vaalimisesta. Osoituksena tästä luovutettiin Pekka Saikon taulu Törmäpääskyt kolossaan.