• Ahomansikka on kaunis hyötykasvi, jonka sadosta voi nauttia jopa viherkatolla.
  • Ketoneilikka ja muut ketokasvit viihtyvät niitty/ketokasvityyppisellä viherkatolla.
  • Viherkatto elää. Toimivalla viherkatolla on monenlaisia ekologisia hyötyjä.
  • Viherkattoa
UUTUUS Viherkatto

Viherkatto

Kestävästi Kotimainen Ketokatto!

Tutkimme ja kehitämme parhaiten Suomen ilmasto-olosuhteisiin ja kasvillisuusvyöhykkeisiin soveltuvaa viherkattoratkaisua. AKO Roof -kasvualusta on kotimainen kierrätysmateriaaleihin perustuva tutkittu vaihtoehto viherkattojen kasvualustaksi.

Tutkimuskohteissamme olemme keskittyneet Keto/Niittykaton toiminnan ymmärtämiseen. Julkaisimme uuden AKO Garden keto/niittykattoja koskevan suunniteluohjeen. AKO Garden viherkattotuote on myös KESY -tuote (Kestävän ympäristörakentamisen tuote).

Hulevesien hallinta lähtee jo katoilta. Toimivalla viherkattoratkaisulla voidaan katoilta alas valuvien vesien määrää merkittävästi vähentää. Lisäksi viherkatoilla on varsinaisia vedeneristyskerroksia suojaavia, meluhaittojen torjuntaan sekä esteettisyydellään henkistä hyvinvointia lisääviä vaikutuksia. Oikein perustettu viherkatto on myös helppohoitoinen, pitkäikäinen ja valumiltaan vähäinen ratkaisu.

Meiltä saat viherkatolle soveltuvan kierrätysmateriaaleista valmistetun ja toiminnallisesti tutkitun AKO Roof -kasvualustamateriaalin sekä muut tarvittavat viherkaton kerrokset materiaaleineen tarvittaessa kasvien kera. Kasvualusta pakataan helppokäyttöisiin 1000 kg suursäkkeihin käytettävyyden helpottamiseksi.

Ota yhteys myyntiimme tehtaanmyymälään lisätietoja varten tai jätä tarjouspyyntö lomakkeella. Etsimme myös yhteistyökumppaneita sekä suunnitteluun että asentamiseen.

VaihtoehdotLoiva viherkatto
Jyrkkä viherkatto 1:10 tai jyrkempi
Ala m2

Rakennustaito kirjoittaa viherkatosta näin.

Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa viherkatosta näin.

Ehdota meille referenssikohdetta. Ota yhteys myyntiimme.

Jätä kohteestasi tarjouspyyntö!

Tekniset tiedot


Tuote Korkeus Pituus Leveys Kpl/m2 Tuotteita lavalla Tuotteen paino kg/lava
Hulekivi 100 100 mm 290 mm 290 mm 12 8 m2 156 kg/m2 1250 kg
Viherkatto 1 150-170 kg/m2